Apple TV Gen 1 slutar snart fungera – Apple kapar stödet

apple-tv-gen-1

Apple låter första generationens Apple TV gå i graven efter tio trofasta år på marknaden. Den 9 januari 2007 lanserades mediaspelaren. Den 25 maj 2017 stänger Apple av en mängd funktioner så att modellen i princip blir oanvändbar.

Anledningen är att mediaspelaren har blivit så gammal att iTunes inte längre kan uppdateras ordentligt för den. För att undvika problem stoppar Apple alla köp från Apple TV Gen 1 och du kan inte heller ladda ner tidigare köp till den.


Apple tv 4k är den senaste och mest framtidssäkra modellen

Samma restriktioner gäller för dig med Windows XP eller Windows Vista på din dator. För full funktionalitet krävs att du använder Windows 7 eller senare.

Om du planerar att köpa en nyare mediaspelare rekommenderar vi fjärde generationens Apple TV allra minst. Har du en tv med med 4K-stöd bör du skaffa senaste generationens Apple TV 4K istället. Apple fortsätter att ge stöd för andra generationens modell, men den är inte framtidssäker, och det är inte de tredje modellen heller.

Det är tråkigt att Apple väljer att kapa stödet för första generationens Apple TV. Men förr eller senare måste man släppa taget, och har du envist bitit dig fast i tio år gammal hårdvara så är det läge att byta upp dig. Sen flera år tillbaka faktiskt.

Har du en Apple TV Gen 1? Står den bara på hyllan eller använder du fortfarande den? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.