Apple TV får stöd för Matter – släppt med uppdatering

apple tv 4k gen 2 2021

Apple har nyligen släppt en hel rad med uppdateringar – bland annat watchOS 9 och iOS 16 – men det slutar inte där. Även mediaspelarna i Apple TV-serien har fått ny mjukvara.

En av de stora förbättringarna är stöd för Matter. Det är en standard för smarta hem som ska göra det enklare för prylar från olika tillverkare att kommunicera med varandra på ett smidigare sätt.

När uppdateringen är installerade på din Apple TV så kan du styra många fler smarta hem-prylar direkt via Hem-appen.

Dock ska sägas att det just idag inte finns speciellt många att välja på. Och om du inte är hårt investerad i IoT-svängen redan nu så lär du inte ha några Matter-kompatibla prylar i hemmet. Men räkna med att det ändras nu när Apple börjat intressera sig för standarden.

Andra nyheter som nyligen släppts till Apple TV med senaste uppdateringen är stöd för HDR10+ och Nintendo Switch-kontrollen Joy-Con samt Switch Pro. En sista nyhet är att du kan lägga till fler familjemedlemmar direkt via Controlcenter.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.