Apple planerar ny iPod Touch med stöd för Face ID

apple ipod touch 5thgen

Planerar Apple att släppa en helt ny iPod Touch-modell med stöd för Face ID? Om vi ska tro de senaste uppgifterna från den hett omtalade iOS 11-läckan så är det precis vad som är att vänta.

Enligt Benjamin Geskin som först uppmärksammade en mängd referenser i den Golden Master-version av iOS 11 som nyligen läckt ut ska Apple ha en ny iPod Touch på gång.

De referenser som hittats är ”iPod8,1” och textsträngen ”Unlock your iPod with your Face”. Den förstnämnda är en indikation på en helt ny enhet, den andra berättar att det kan finnas stöd för Face ID.

Anledningen till att vi skriver kan finnas är för att det kan vara en framtidssäkring från Apples sida snarare än en definitiv funktion i nya modellen. Vi får helt enkelt vänta och se.

Senast Apple släppte en uppgradering till den populära portabla mediaspelaren var 2015. Då med en 4-tums retinaskärm och nerklockad Apple A8-processor. Det fanns även mellan 16GB och 128GB lagringsutrymme.

Exakt vad som kommer i nya modellen återstår att se, men om Face ID faktiskt stöds behövs åtminstone en A9- eller A10-processor för att hantera tekniken bakom. Det väntas alltså bli en rejäl uppgradering att ta del av.

Hoppas du på en ny iPod Touch, eller tycker du kanske att det är en helt onödig produkt idag? Skriv en rad och berätta för oss i kommentarsfältet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.