Apple lägger ner stödet för iPhone 5c (oktober 2020)

apple iphone 5c green

Apple lägger ner stödet för iPhone 5c den 31 oktober 2020 och klassar den då som en ”vintage product”. Efter det datumet är du helt i kylan om din mobiltelefon går sönder. Samma datum läggs 15-tums Macbook Pro (mid-2014) till samma lista.

Produkter som har funnits på marknaden i mer än sju år tas bort från Apples exklusiva lista med prylar som stöds. Stödet innebär bland annat att de får uppdateringar till mjukvaran, kan hanteras av supporten på Genius Bar och repareras i auktoriserade verkstäder.

När en produkt blir vintage hos Apple dras mattan bort under fötterna och användarens enda lösning framöver är att köpa en nyare produkt som fortfarande stöds.

Modellen iPhone 5c släpptes 2013 som ett budgetalternativ till den dyrare och mer kapabla iPhone 5s. Det var Apples första mobiltelefon som släpptes i en färggrann skrud av blått, grönt, rosa, gult och vitt.

Om du har en iPhone 5c som fortfarande fungerar bra vill vi först säga – grattis! Och därefter rekommendera att du tittar på en nyare modell om du vill åtnjuta Apples stöd framöver. Nya iPhone SE är ett utmärkt val för dig som vill ha en enklare och billigare modell.

Ett steg upp är iPhone XS eller till och med iPhone 11 om du vågar dig upp i den prisklassen. Vilken iPhone-modell är du mest intresserad att uppgradera till i framtiden? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.