Apple köper domän för COVID-19

Apple Logo

Apple har registrerat en ny domän relaterad till COVID-19. Det saknas en faktiskt webbsajt kopplad till domänen i skrivande stund, men vi vet att den är relaterad till Apples och Googles bekräftade samarbete kring coronaviruset.


  • Oklart vad domänen ska användas till
  • Köptes samtidigt som samarbete kring COVID-19 med Google blev officiellt
  • Apple Inc är ägare men domänen hanteras av tredjepartsbolag
  • Lästips: Apple tappar stort – Mac-försäljningen minskar med 21%

Domänen som Apple har registrerat är AppleCoronavirus.com. Domänen köptes via CSC Corporate Domains som är ett bolag för köp, hantering och skydd av domäner för stora företag som Apple och Microsoft.

Ägaren och den som registrerade AppleCoronavirus.com är Apple Inc.

Just idag vet vi inte exakt vad Apple kommer att använda sin nya domän till. Det är bekräftat att den är kopplad till samarbetet med Google kring COVID-19 och den rådande krisen runt coronaviruset. Mer än så vet vi inte.

Det finns en möjlighet att Apple köpte AppleCoronavirus.com bara för att skydda sina egna intressen och minska risken för felaktig spridning av dålig corona-information i Apples namn.


Apple Maps märker ut testplatser för COVID-19

apple maps covid 19 corona helping 2020

En relaterad nyhet är att Apple Maps har börjat märka ut de platser i USA som erbjuder test av COVID-19.

Via den här officiella Apple-sajten kan företag anmäla att de erbjuder tester på plats för coronaviruset. När en anmälan skickas in kontrollerar Apple äktheten och godkänner markeringen i Maps-appen.

Den som vill anmäla sig kan använda en färdig CSV-fil med alla fält som behöver fyllas i för att Apple ska kunna lägga in listningen i Apple Maps. Apple meddelar att den som skickar in anmälan ska göra det via sin officiella företagsmejl och att ingen personlig information får användas i informationen som delges Apple.