Apple ansöker om patent på rund smartwatch-design

apple patent rund klockdesign 2016

Apple har ansökt om patent som skvallrar om att en rund Watch kan komma i framtiden. Rubriken på patentet är “Elektronisk enhet med en rund display” med tillhörande bild som tydligt visar en rund klockdesign.

Egentligen borde det här med att Apple kan släppa en rund Watch inte vara någon nyhet. Nästan alla andra tillverkare av smarta klockor har runda modeller och den största kritiken mot Watch är just dess fyrkantiga design.

Det vore logiskt av Apple att ta steget till den runda designen, men eftersom företaget är känt för att gå sin egen väg finns inga säkra kort. Vi får helt enkelt vänta och se vad Cupertino-tillverkaren väljer att göra.

Frågan är också vad Apple egentligen har att hämta i patentet de skickat in. Eftersom det redan finns mängder av smarta klockor med rund skärm är frågan om Apple får patentet godkänt.

Även om det godkänns så är det inte säkert att det kommer att användas. Apple har en historia, precis som många andra tillverkaren, av att få patent som enbart används för att hindra andra från att skapa liknande produkter. Eller för att förvirra de som tror sig veta vad som kommer i framtiden.

Läs mer på USPTO (1, 2)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.