Äntligen stöd för 4K med YouTube på Apple TV 4K – men inte HDR/60fps

Apple TV 4th Gen mediaspelare

Äntligen kan du kolla på YouTube i 4K med Apple TV, iPhone och iPad. Stödet som skulle ha släppts i september kom aldig med version 14 av Apples operativsystem – men nu är det äntligen här.

Det har varit stor frustration kring Youtube och 4K de senaste månaderna. Till att börja med fungerade varken 4K-upplösning, 60fps eller HDR överhuvudtaget. Och därefter kunde en del kollar i 4K – ibland.

Och nu när Apple (eller YouTube) äntligen öppnat för 4K-upplösning så är det i 30fps med SDR. Du kan blankt glömma snabba 60fps och HDR, det finns inte ens med på kartan just nu. Åtminstone om du använder Apple TV idag.

Visst fungerar 60fps och HDR med iPhone och iPad. Men det är en liten tröst för de som har Apple TV 4K – en produkt som till och med har 4K i namnet, och som genom det vittnar om något mer än vad som stöds idag.

Det kan vara så att Apple sparar det bästa till en ny, förbättrad Apple TV. Vi vet att företaget sannolikt arbetar på en ny modell, och Apple TV 4K är hela tre år gammal idag. Men det vore taskigt på alla nivåer att blockera 60fps och HDR på det här sättet om det handlar om att bygga ett behov för en ny Apple TV.


Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.