Android 8.0 får smarta lösningar som sparar din tid

Android Logo 950 x 500

Android 8.0 kommer med all sannolikhet att visas upp under maj månad när Google håller i sin årliga utvecklarkonferens kallad I/O. Befintliga uppgifter kring nya versionen är sparsamma till antalet, men kanske har vi fått något litet att rapportera redan nu.


Enligt uppgift kommer Android 8.0 ha praktiska lösningar för att du som användare ska slippa kopiera så mycket text hela tiden. Android ska bland annat visa smarta förslag på utdrag från exempelvis meddelanden och applikationer, som adresser och telefonnummer för snabbklipp till andra applikationer.

Så istället för att markera en text, välja kopiera och sedan klistra in så kan du direkt klicka på de viktiga delarna i en text och få denna automatiskt kopierad åt dig. Rent spontant känns det inte som den viktigaste nyheten någonsin, men om man ser till hur mycket tid och frustration som kan sparas i längden är det verkligen något vi ser fram emot.

En annan nyhet som kan komma med Android 8.0 är att delar av textmeddelanden automatiskt kan göras om till länkar. Som adresser vilka pekar mot Google Maps när du klickar på dem. Åter igen en liten men tidsbesparande nyhet.

Slutligen rapporteras att Android 8.0 kan få geststyrning, exempelvis om du sveper fram en gest på skärmen för bokstaven “D” kan kontakter som börjar med den automatiskt visas. Om det här verkligen stämmer återstår givetvis att se, men det pekar idag på att Google satsar på smarta optimeringar som gör livet lite enklare med Android.


Vilka de stora nyheterna är vet vi inte än. Räkna dock med att Google har riktigt trevliga förbättringar att visa upp när Google I/O går av stapeln senare i maj. Närmare bestämt den 17 maj så är du intresserad av allt nytt för Android kan du ratta in vår webbsajt och läsa mer den dagen.