Android 7.1.1 kommer till Samsung Galaxy S7 & Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7

Samsung har en riktigt trevlig nyhet till alla med telefonerna Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge. Inom en snar framtid kommer Android Nougat att släppas som en uppdatering. Bara det är riktigt bra, men det finns faktiskt en liten detalj som gör det hela snäppet bättre.

Där de flesta andra tillverkarna fokuserar på att nå ut med Android 7.0 till sina telefoner satsar Samsung högre. Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge får nämligen Android 7.1.1, en version som bara helt nyligen släppts till Googles egna mobiltelefoner i Pixel- och Nexus-serierna.

Förutom nyheterna i Android 7.0 så får användarna också en mängd mindre nyheter, som att kunna skicka GIF-bilder direkt från tangentbordet i Android och 3D Touch-liknande app-genvägar lär uppskattas av en del. Nya emoji-ikoner har också implementeras. För mer information rekommenderar vi att du läser mer på Googles officiella webbsajt.

Det är dock inte alla nya funktioner som intresserar oss utan de buggfixar som Google lagt in i Android 7.1.1. Varför? Därför att det kan gå månader innan nästa uppdatering kommer och då vill vi ha så många fixar det bara går i telefonerna. Det gäller speciellt operatörslåsta enheter där mobiloperatörerna vill göra egna förändringar, vilket fördröjer uppdateringarna en hel del.

 

samsung galaxy s7 nougat 7 1 1

 

Exakt när Samsung släpper uppdateringen med Android 7.1.1 till sina mobiltelefoner återstår att se. I skrivande stund är det bara Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 9, Nexus Player och Pixel C som har nya versionen. Och alla är från Google, om än designade i samarbete med andra tillverkare.

Har du någon av de ovanstående modellerna kan du antingen ladda ner en installationsfil (rekommenderas bara för avancerade användare) från Google, eller uppdatera telefonen via Android. Bara gå till inställningarna och be telefonen kontrollera efter nya uppdateringar så ska Android 7.1.1 dyka upp. Tänk på att göra det när du är ansluten till ett WiFi nät.

Vilken version av Android har du i din telefon? Kommentera gärna och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.