Android 6.0 släpps nu till Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Compact & Xperia Z5 Premium

Android Logo 950 x 500

Sony förbereder Android 6.0 till Xperia Z5-serien och med lansering i Japan är det inte länge innan uppdateringen släpps till resten av världen. Sony är erkänt långsam med att släppa uppdateringar och har till och med ett sämre rykte än konkurrenten Samsung på den punkten. Vill man ha en telefon som får uppdateringar med jämna mellanrum lär Xperia-serien inte står i centrum hos många med insyn.


Nu verkar det dock som om Xperia Z5-serien kan få lite kärlek i och med att Android 6.0 är på gång och det fem månader efter att Marshmallow släppts av Google. Mjukvaran har varit i en betafas inom Sony under en period men verkar ha lämnat denna för en färdig produkt. Detta efter att en mängd telefonen från japanska mobiloperatören NTT DoCoMo bekräftats ha fått uppdateringen.

Android 6.0 till Xperia Z4 Tablet & Xperia Z3+

Förutom Xperia Z5-serien så kan även Xperia Z4 Tablet och Xperia Z3+ får uppdateringen så tidigt (sent?) som nästa vecka. Åtminstone om man bor i Storbritannien där den påstås kunna släppas. Alla andra som går i väntans tider får allt vänta lite till, eller helt enkelt se sig om efter en ny telefon som redan har fått Marshmallow. Exempelvis från Nexus-serien vilka alltid är först med de senaste uppdateringarna.

Bland nyheterna som vi vet kommer finns Doze-läget med batterisparfunktioner, utökat stöd för att precisera applikationstillåtelser och Google Now kan startas genom ett enkelt tappande på skärmen. Inga större grejer för de flesta kanske men gräver man lite djupare i det som är nytt så finner man riktigt bra saker för en bredare massa.

Har du en telefon med Android 6.0 eller går du och väntar på en uppdatering till din modell? Skriv gärna och berätta om dina erfarenheter.