Android 4.4.1 släpps – fixar kameraproblem i Nexus 5


android-logo

Google släpper Android 4.4.1 för att lösa en del av de kameraproblem som plågat många användare av Nexus 5 sen lanseringen. Uppdateringen är på väg ut i skrivande stund, men har du inte fått den kan det dröja åtskilliga veckor innan den dyker upp då alla nya versioner rullas ut successivt på den globala marknaden.

Vad som är nytt i Android 4.4.1 är kamerafixar primärt för Nexus 5 och enligt Google-profilen Dave Burke finns mycket nytt att glädjas åt. Bland annat har utvecklarna löst problem med autofokusen, exponering, vitbalans, kontrast och även snabbat upp laddningen av kameraappen själv. Underbara nyheter för alla som tycker om att fotografera alltså.

Det har även lagts till en förloppsindikator som visar hur lång tid det tar att sätta ihop flera separata bilder i HDR-läget. Vidare planerar Google en del ändringar till inställningarna för kameraappen och göra dem enklare att hitta. Tidigare har Google sagt att de har stora planer för kamerafunktionerna i Nexus-serien – är detta början på något speciellt?

Android 4.4.1 kommer att skickas ut via OTA till alla Nexus-enheter inom de närmaste veckorna.