Acer släpper surfplattorna Iconia Tab 10 och Iconia One 10

Acer Iconia Tab 10 & One 10

Acer Iconia Tab 10 och Iconia One 10 är två surfplattor som fokuserar helt på en optimerad multimedieupplevelse. Båda använder MediaTek-processorer och Android 7.0 ”Nougat”.

Två andra egenskaper som surfplattorna delar är en kontrastrik IPS-panel och upp till åtta timmars batteritid. I övrigt skiljer sig de båda surfplattorna åt på en mängd punkter — här är några av skillnaderna.

Acer Iconia Tab 10 (A3-A50) har en 10-tumsskärm med upplösningen 1 200 x 1 920 pixlar och använder Quantum Dot-teknologi. Här utlovas en djupare, mer naturlig färgåtergivning, högre ljusstyrka och djupare kontraster. Fyra högtalare och en subwoofer ackompanjerad av Acer MediaMaster-teknologi utlovar bra ljudkvalitet, oavsett om det gäller film eller musik.

Acer Iconia One 10 (B3-A40FHD) har i sin tur en 10-tumsskärm i full-HD, dubbla micro-USB-portar samt stöd för OTG. Det sistnämnda betyder att du kan ansluta en datormus och tangentbord för användning via portarna. Perfekt som arbetsplatta alltså med flerfönsterstöd för multitasking. Här får du fem högtalare men ingen subwoofer.

Båda surfplattorna använder DTS-HD Premium Sound, en teknik som har funnits i flera år nu men som erbjuder en mängd ljudförbättrande egenskaper. Exempelvis möjligheten att avkoda en mängd högupplösta ljudformat och stöd för förlustfri Bluray HD-ljud från alla typer av källor.

Det saknas fortfarande en mängd specifikationer för båda modellerna, men räkna med att mer uppgifter dyker upp inom kort.

Här bör också nämnas att Acer redan har flera varianter av Acer Iconia Tab 10 och Iconia One 10 på marknaden. Det är lätt att förväxla de nya och gamla modellerna, men håll bara ett öga på modellnamnet inom parenteser så ser du vilken som är vad). De nya modellerna heter A3-A50 respektive B3-A40FHD, så det är vad du bör lägga på minnet.

I skrivande stund saknas prisuppgifter och exakt lanseringsdatum. Vi återkommer med mer information när Acer har släppt fler detaljer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.