Priset på Horizon Zero Dawn chockhöjs

Horizon Zero Dawn

Inför lanseringen av Horizon Zero Dawn Remastered passar Sony på att chockhöja priset på den ursprungliga versionen på Playstation Store.

Den nya, omarbetade versionen släpps den 31 oktober till ett rejält saftigt pris på 49,99 euro. Den som redan har det ursprungliga spelet kan betala låga 10 euro för att få alla nyheter som en vanlig uppdatering.

I ett uppenbart försök att minimera risken att gamers köper Horizon Zero Dawn: Complete Edition som är mycket billigare och sen uppgradera till Remastered-versionen så har priset nu ökat med hundra procent. Från 20 euro till 40 euro på Playstation Store, eller 449 kronor i Sverige.

Den som vill spara några kronor kan fortfarande köpa spelet på skiva för någon hundralapp eller mindre, och sen köpa Remastered-uppgraderingen från Playstation Store.

Bland nyheterna i Remastered-versionen hittar vi fullt stöd för DualSense-kontrollen, 3D Audio och de sedvanliga påståendena om uppgraderad grafik.

Bland annat kan vi förvänta oss nya, högupplösta texturer och bättre ljussättning. Vi får även nya karaktärsmodeller som är snyggare än tidigare och fler dialoger med spelets karaktärer. Om det är värt 50 euro för hela spelet eller 10 euro för en uppgradering? Det låter vi dig avgöra själv.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.