Samsung låser Pro-serien till Magazine UX

samsung-headquaters-logo

Samsung kommer att använda gränssnittet Magazine UX i alla surfplattor från nya Pro-serien – och bekräftar att man inte kan dölja det helt om man skulle vilja göra det.

Det är nämligen så ordentligt inbakat i Android att man inte kommer undan Magazine UX om man inte låser upp enheten och lägger in exempelvis CyanogenMod istället.

Nyheten har i det närmaste förfärat Google som står bakom Android och de har försökt prata med den sydkoreanska tillverkaren om att backa i sitt beslut – men utan resultat.

Ett riktigt dumt beslut

Personligen anser jag att beslutet är urbota dumt då många professionella användare har sina specifika krav på sina arbetsredskap och måste få möjligheten att göra dem personliga med exempelvis nya hemskärmar och dylikt.

Att Samsung vill kalla nya Pro-serien för just Pro känns inte rätt när hela beslutet bakom Magazine UX är långt ifrån professionellt taget, men kanske de ändå har en dold agenda som faller väl ut i framtiden ändå, vem vet?

Via IDG

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.