Sony släpper två nya remmar till SmartWatch 2

 

sony-smartwatch-2-nya-armband-xperiablog


Sony SmartWatch 2 har blivit något av den doldis på marknaden efter att Pebble och Samsung Galaxy Gear gjorde sina intåg.

Det har dock inte fått Sony att ligga på latsidan utan nu försöker man lyfta sitt smarta armbandsur igen med hjälp av två nya remmar som ska göra produkten attraktiv på marknaden.

Som bilden ovan visar rör det sig om ett klassiskt i metall och ett i tyg med färgerna grön och gul. Huruvida det här kommer att göra SmartWatch 2 intressant igen återstår att se, men borde Sony inte ta fram nya armbandsur istället?

Specifikationerna för SmartWatch 2 visar att armbandsuret väger 122.5 gram (med remmen) och har måtten 42 × 9 × 41 mm. Skärmen är på 1.6 tum, den är vattentätad enligt IP57 och använde Bluetooth 3.0 samt NFC.

SmartWatch 2 vs Pebble vs Galaxy Gear

Jämför det med Pebble som bara väger 38 gram och har måtten 52 x 11.5 x 36 mm – lättare men fysiskt större alltså. Skärmen är på 1.26 tum, vattenskydd ned till 5 atm (1 atm är vid vattenytan) och Bluetooth 4.0.

Galaxy Gear i sin tur har måtten 36.8 x 11.1 x 56.6 mm och väger 73.8 gram. Skärmen är på 1.63 tum och även här används Bluetooth 4.0.

Galaxy Gear har helt klart flest funktioner att erbjuda medan Pebble är något mer avskald på den punkten och SmartWatch 2 går in på en tredjeplats. Vilken som fungerar är givetvis helt upp till användaren och de krav som ställs.

Vilken skulle du välja?

Via xperiablog.net

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.