MyGlass uppdateras för bättre styrning av Google Glass

google-logo

Applikationen MyGlass till Android är följeslagaren till Google Glass som kan användas för att underlätta hanteringen av den nätta enheten på glasögonen. Med den senaste uppdateringen till MyGlass har man gjort det hela ännu bättre med bland annat möjligheten till kontroll över screencast-funktionen.

Man ska nu kunna göra olika rörelser direkt på telefonen och styra Glass därifrån istället för att använda den minimala pekplattan på sidan av glasögonbågarna. För att detta ska kunna fungera måste dock även mjukvaran i Glass uppdateras för att klara nya MyGlass.

Fortfarande anses Google Glass vara en produkt för speciellt utvalda personer som fått möjligheten att testa enheten, men med varje ny uppdatering av dess mjukvara tar Google den närmare och närmare en lansering på bredare front. Låt oss hoppas att prislappen inte svider när det väl sker.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.