Nokia Lumia 1520 – phablet med Windows Phone 8

nokia-lumia-1520

Nokia Lumia 1520 har fastnat på bild och den nya smartphonen kan mycket väl bli den första telefonen med Windows Phone 8 som släpps i ”phablet”-klassen. Det betyder en skärm på sex tum eller större och de senaste uppgifterna pekar på en skärmupplösning på 1 080 x 1 920 pixlar.


Kamerasensorn är med stor sannolikhet inte lika stor som den i Lumia 1020 utan snarare i klass med Lumia 925. Om det stämmer får vi en modell med kamerasensor på 8 megapixel istället för 41 megapixel – förhoppningsvis kan Nokia pressa in åtminstone 13 megapixel för att ge fler detaljer i bilderna.

Efter att Microsoft köpt Nokias mobila avdelning finns stora förhoppningar om framtiden för Lumia-serien, men för att överleva måste kvaliten hållas på toppnivå och priserna ligga på en konkurrenskraftig nivå jämfört med konkurrenterna. Frågan är om Lumia 1520 kan erbjuda serien något.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.