4 nya Apple Watch-modeller avslöjas av iOS 12

Apple Watch 950 x 500 px

Apple kan släppa fyra nya Watch-modeller senare under 2018. Enligt utvecklare som granskat beta-koden till iOS 12 finns tydliga referenser till minst fyra smartklockor som Apple inte släppt än.


Referenserna i fråga finns i andra beta-versionen av iOS 12. De är Watch4,1, Watch4,2, Watch4,3, och Watch4,4 – vilket följer samma namnstandard som med Apple Watch Series 3-modellerna.


Andra, tidigare modeller, har även kallats MTUD2, MTUK2 och MTX92. Bara för att nämna några modellnummer som skiljer sig från ovanstående upplägg.

Det är logiskt att vi hittar referenser till nya smartklockor i iOS 12 eftersom Apple väntas släppa nya modeller under hösten. Närmare bestämt kring september månad då företaget brukar visa nya produkter.

Förutom nya Watch-modeller är det väntat att Apple ska presentera efterföljaren till iPhone X, samt iPhone 9 och iPhone 9 Plus. Tre modeller som har mycket att bevisa bredvid dagens mycket kompetenta Android-telefoner.

Potentiellt kan vi även få se iPhone SE 2 bli annonserad. En telefon som är hett efterlängtad av många.

Referenser i all ära, men innan vi kan ta den här nyheten på fullaste allvar måste Apple göra sin officiella presentation. Så ta det hela med en liten nypa salt tills dess. Vi har tidigare sett hur liknande referenser faktiskt manifesterats i riktiga produkter vid senare tillfällen, så våra förhoppningar är stora.

Det finns nästan inget att rapportera om nya generationens Watch-modeller, mer än att de sannolikt kallas Apple Watch Series 4. Det ryktas att de får en 15 procent större skärm, men det återstår att se.

Vad tror du släpps i september? Skriv en rad här under och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.