30 förstärkare från Onkyo kan snart länkas med Sonos

onkyo and sonos receiver

Kända tillverkaren Onkyo arbetar för att närmare 30 av deras förstärkare ska få ett Work with Sonos-godkännande. Det betyder att du snart kan strömma musik från Sonos-appen till utvalda förstärkare från Onkyo, Integra och Pioneer Elite.

  • Alla berörda modeller avslöjas den 6 juni
  • Sonos håller ett evenemang samma dag
  • Ny firmware till alla förstärkare som omfattas
  • Begränsat stöd för Amazon Alexa

Du kan också lägga till Onkyo-förstärkare till en befintlig Sonos-installation med flera högtalare fördelade på flera rum. Är det en av förstärkarna med stöd för Google Assistant får du liknande röststyrning (men något mer begränsad) med Alexa via Amazon Echo.

Don Milks på Onkyo i USA säger till webbsajten Twice att användarna inte kan använda Alexa för att ta sig genom menyerna; men åtminstone enklare saker som att byta låtar.

Exakt vilka förstärkare det rör sig om är i skrivande stund okänt. Onkyo har bekräftat att de tänker avslöja modellerna den 6 juni. Samtidigt släpps de firmware-uppdateringar som behövs för att Work with Sonos ska fungera korrekt.

Samma dag håller Sonos ett evenemang där tillverkaren tänker avslöja ett antal nya produkter i kategorin för hemmabioprodukter.

Enligt tidigare uppgifter ska Sonos släppa en högkvalitativ, smart högtalare som enkelt integreras med tillverkarens tidigare multiroom-system. Exakt vad som kommer återstår så klart att se den 6 juni.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.