2023 års iPhones har bättre batterikapacitet, nytt 5G-modem & bättre prestanda

Även kamerorna ska vara förbättrade

konceptbild iphone 12 pro max 2020

När Apple släpper 2023 års iPhone-serien så kan mobiltelefonerna har nämnvärt större batterikapacitet än tidigare års modeller. Det pratas även om ett nytt 5G-modem, en kraftfullare processor och bättre kameror.

Läs mer: Inget ljud i köpta eller hyrda filmer med Apple TV (bugg)

Det är webbsajten DigiTimes som rapporterar de tidiga detaljerna om 2023 års modeller i iPhone-serien. Uppgifter som givetvis inte bekräftats av Apple, men som kan indikera vad företaget har i åtanke för kommande mobiltelefoner.

Den kanske största nyheten är att batterikapaciteten kan öka tack vare att de andra komponenterna är fysiskt mindre än i dagens iPhone-modeller. Apple arbetar tillsammans med TSMC och Amkor för att kunna krympa komponenterna tillräckligt mycket för att öka batterikapaciteten.

De andra uppgifterna pekar på ett nytt 5G-modem, en kraftfullare processor och bättre kameror.

Det enda riktigt nämnvärda här är 5G-modemet. Att processorn och kamerorna blir bättre är knappast en nyhet för någon. Varje år förbättras prestandan och kamerorna blir bättre i nya generationens mobiltelefoner, vilket även gäller för alla andra mobiltillverkare världen över.

Läs mer: Test: Belkin Boost Charge Pro för iPhone 12-serien – trådlös laddning med MagSafe

Däremot hör man inte mycket om 5G-modemen som används. Det är oklart exakt hur modemet kommer att vara bättre än idag, men sannolikt handlar det om högre prestanda, optimerad datahantering och förbättrad räckvidd.

Vi vet sedan länge att Apple vill utveckla, tillverka och använda egna 5G-modem istället för att förlita sig på komponenter från Intel och Qualcomm.

Summering av artikeln:
– Krympta komponenter gör att batteriet kan bli större
– Nytt 5G-modem, kraftfullare processor och bättre kameror
– Obekräftade uppgifter från DigiTimes
– Gäller 2023 års iPhone-modeller

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.