10 000 tecken på gång till Twitter – kan komma redan i mars

Twitter Logo 950x500px

Twitter funderar på att utöka textfältet från 140 karaktärer till hela 10 000 karaktärer. Om man utför ändringen kan det förändra det sociala nätverket i grunden och helt ändra hur Twitter används i framtiden. Och det är inte helt utan kritik som nyheten når ut på internet.

Redan idag går det att skicka så kallade direktmeddelanden på Twitter med upp till 10 000 karaktärer och med det finns grunden lagd för att stödet även ska komma till twittermeddelanden. Med interna projektet ”Beyond 140” planerar och testar Twitter hur ändringen skulle kunna genomföras och redan i mars finns chansen att nyheten blir verklighet.

Twitter is building a new feature that will allow users to tweet things longer than the traditional 140-character limit, and the company is targeting a launch date toward the end of Q1, according to multiple sources familiar with the company’s plans. Twitter is currently considering a 10,000 character limit, according to these sources. – Recode

Som det ser ut med testimplementationen idag så visas fortfarande 140 tecken i det vanliga flödet men om en tweet innehåller fler tecken än så finns även möjligheten att expandera meddelandet för att visa hela. På så vis slipper vi läsa bok efter bok efter bok när de man följer skriver långa texter – och det är vi så klart tacksamma för.

Twitter kan tvingas backa

Den som driver frågan inom Twitter är återvändande medgrundaren Jack Dorsey som tog över driften av det sociala nätverket i oktober förra året. Sen dess har flera ändringar gjorts — bland annat gjordes stjärnmarkören om till en gilla-knapp, något som fick många att reagera kraftigt.

Den stora frågan för Dorsey är om en ökning av antalet tecken kommer att falla i god jord hos de många entusiaster som bygger basen för Twitter. Risken är att kritiken blir så intensiv och så många lämnar att man tvingas backa i beslutat, vilket givetvis bara är en tanke från vår sida. Det kan krävas att Twitter gör något ofattbart bra av ändringen för att den ska accepteras.


Vad tycker ni om att Twitter kan öka maxgränsen för meddelanden till 10 00 tecken, upp från 140?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.