1 000 exemplar av Apple Watch donerade till forskning

apple-watch-series-4-c

Apple donerar 1 000 exemplar av smartklockan Watch till forskare på University of North Carolina som arbetar med att förstå hur ätstörningar fungerar.


Forskarna ska använda smartklockorna i en studie som heter BEGIN. Det står för Binge Eating Genetics Initiative och tanken är att kunna rekrytera 1 000 frivilliga med ätstörningar.

Primärt kommer de frivilliga att få skriva ner sina tankar och känslor. Detta genom en app kallad Recovery Record. Men även pulsmätning kommer att ingå i studien.

Forskarna kommer att mäta pulsen på de medverkande under en period på en månad. Tanken är att försöka hitta eventuella pulsökningar precis innan hetsätningen börjar. Och det är här som Apple Watch kommer in i bilden.

Det behövs stora mängder data för att dra slutsatser. Med pulsmätning kan forskarna samla på sig den information som krävs för att driva studien framåt. Och Apple hjälper mer än gärna till.


Cirka 180 000 svenska kvinnor och runt 30 000 män har någon form ätstörning. Detta enligt Kunskapscentrum för ätstörningar. Enligt ANAD nar så många som 30 miljoner personer en ätstörning i USA.

Läs mer om nyheten på CNBC