WhatsApp har stöd för Face ID & Touch ID

WhatsApp Logo

WhatsApp för iOS har uppdaterats med stöd för Face ID och Touch ID. Och du kan uppdatera appen direkt idag. Det är bara en av flera förbättringar som WhatsApp-användarna har fått sen Facebook tog över under 2014.

  • Utmärkt och säkert skydd med Face ID och Touch ID
  • Minst lika bra som PIN-kod
  • Enda nyheten i nya uppdateringen till WhatsApp
  • Gmail slutade fungera – miljontals drabbade

WhatsApp är en populär meddelandetjänst med miljontals dagliga användare. När Facebook köpte tjänsten under 2014 introducerades så kallad end-to-end-kryptering för ökad säkerhet, något som Mark Zuckerberg arbetar för ska finnas i alla Facebooks tjänster.

Idag har WhatsApp dessutom fått en uppdatering med stöd för Face ID och Touch ID. Förutsatt att du har en iPhone eller iPad vill säga. Det gör det enklare att säkra din app med skydd från obehöriga.

Om du har version 2.19.20 av WhatsApp eller en senare version kan du slå på det biometriska skyddet i appen. Det är inte aktiverat från start, så du måste göra det manuellt. Gå till Account > Privacy > Screen Lock för att ställa in skyddet.

Och stödet för Face ID och Touch ID är faktiskt det enda som version 2.19.20 tillför. Inga andra nyheter överhuvudtaget.

Så säkert är Face ID och Touch ID enligt Apple

Här kanske du ställer dig frågande till hur säker de båda inloggningsmetoderna faktiskt är. Kan de vara lika säkra som PIN-kod eller lösenord? Och svaret är – ja. Enligt Apple ser siffrorna ut likt följande:

  • Det är 1 chans på 50 000 att en obehörig kan använda ett oregistrerat lösenord för att logga in med Touch ID
  • Det är 1 chans på 1 000 000 att en obehörig kan använda ett oregistrerat ansikte för att logga in med Face ID
  • Det är 1 chans på 10 000 att någon ska gissa din fyrsiffriga PIN-kod
  • Det är 1 chans på 1 000 000 att någon ska gissa din sexsiffriga PIN-kod

Ganska bra odds med Face ID och Touch ID, eller hur? Notera även att man bara får tre försök att logga in med en PIN-kod, sen fungerar det inte.

Läs mer på webbsajten Howtogeek om säkerheten med biometriskt skydd.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.