Vill Apple sparka ut Twitter från App Store? Elon Musk tror det

Twitter
Foto: Chris J. Davis, Unsplash

Elon Musk påstår att Apple hotat med att kasta ut Twitter från App Store. Anledningen är inte fastställt och nyheten kommer efter att Musik sagt att Apple i princip slutet helt att annonsera på plattformen.

Spänningen mellan Elon Musk och Apple har varit påtaglig den senaste tiden. Musk har kritiserat avgiften som Apple tar för in-app-köp och App Store-chefen Phil Schiller tog bort sitt Twitter-konto när Musk tog över företaget.


I en intervju med CBS News den 15 november sade Apples VD Tim Cook att han förutsätter att Twitter fortsätter moderera innehållet på sajten, men med Musks lösa syn på innehållet och vad som får visas där så är frågan om det inte är en rejäl krock på väg mellan bolagen.

Redan innan Elon Musk tog över Twitter så har sajten testat gränserna för vad Apple tolererar flera gånger. Bland annat hade Apple starka åsikter om hashtagen #boobs som Twitter vägrade ta bort.

I ett twitter-meddelande säger Elon Musk att Apple hotar att ”hålla tillbaka” Twitter från App Store. Det är inte klarlagt vad det betyder, men det kan röra sig om en uppdatering som inte är accepterad av någon anledning, och att Musk försöker förstora det genom att göra en höna av en fjäder.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.