Twitter fortsätter att växa – men ger Apple hård kritik

Twitter logo


288 miljoner aktiva konton

Twitter fortsätter att öka i antal användare och enligt den senaste kvartalsrapporten för Q4 2014 hade man 288 miljoner konton – en ökning med 20 procent jämfört med samma period året före.

Det går dock långsamt och även om man ökar så är det sämre siffror än vad analytikerna hade hoppats på. Under fjärde kvartalet ökade man med bara fyra miljoner användare och det ses som en besvikelse av bland annat Twitters egna Dick Costolo.

Bugg stoppade utvecklingen

Enligt honom är IOS 8 anledningen till den dåliga utvecklingen då en oförutsedd bugg i plattformen hindrade Twitter från en starkare ökning. Hela fyra miljoner nya användare tror man att buggen förhindrade, vilket är en anmärkningsvärt hög siffra.

Speciellt då Twitter går till direkt angrepp mot Apple som är anledningen till det påstådda tappet. Det är Apple som utvecklar IOS och därmed är de ansvariga för buggen i fråga. Vad den gjorde var att tvinga de drabbade att ta bort sina nyregistrerade konton och göra om dem på nytt – något som givetvis fått många av vända i dörren och strunta i det.


Inga kommentarer

Apple har föga förvånande valt att inte kommentera Twitters anklagelse och frågan är om de faktiskt kommer att säga något. Buggen måste ha tagit lång tid att fixa om Twitter förlorat fyra miljoner användare på grund av den, så man förstår om företrädarna för det sociala nätverket är irriterade.

Efter kvartalsrapporten steg priset på Twitters aktier med nio procent till 45 dollar, trots den syrliga inställningen till Apple. Detta då man trots allt ökade i antal och då Twitters VD menade att man skulle öka kraftigare igen nu när buggen var fixad.