Things 3.1 är släppt med stöd för upprepade påminnelser

Things 3.1

Things 3 är en omtalad och välanvänd tjänst för att skapa påminnelser och hålla allmän ordning på såväl privat- som det professionella livet. Tjänsten har omtyckta applikationer som vunnit tunga priser, bland annat Apple Design Award, och nu kommer en uppdatering till version 3.1 som gör den ännu bättre.

Nu har Things 3 äntligen fått stöd för upprepade påminnelser, något som tidigare saknats, och länge önskats av användarna. Det betyder att du kan sätta en påminnelse om något och få flera påminnelser efter varandra om det skulle behövas. Stödet är inte bara för fristående uppgifter utan även sådana som bäddats in i större projekt.

Things 3.1 har också stöd för naturlig skrift med ytterligare fem språk vilket betyder totalt sju i skrivande stund. Tyvärr finns inte svenska med vilket är tråkigt. Däremot fungerar det utmärkt på engelska, tyska, franska, italienska, ryska, spanska och japanska. Vi hade så klart hoppats på svenskt språkstöd men det ser inte ut att vara prioriterat.

Den nya versionen har släppts till Mac, iPad, iPhone och Apple Watch. För den som redan är investerad i en mängd produkter från Apple är det här den kanske bästa tjänsten för påminnelser, åtminstone sett till design — men det finns en bra anledning att inte använda Things överhuvudtaget.

Utvecklaren bakom Things-appen har nämligen bestämt sig för att det bara är Apple som gäller. Det betyder att om du investerat hundratals kronor i applikationen och därefter går över till exempelvis Windows eller Android, ja då är det bortkastade pengar. Vi vill istället rekommendera andra lösningar som täcker fler plattformar, som utmärkta Wunderlist och Todoist.

De är kanske inte lika snyggt designade, men vad gör det när de åtminstone fungerar på i princip alla tänkbara plattformar istället? Åtminstone Todoist som är ruskigt bra, kostar mindre och dessutom finns att använda till både mobiltelefoner, datorer och surfplattor av en mängd olika slag.

Vill du prova Things 3.1 kan du ladda ner en gratis testversion via utvecklarens webbsajt för macOS. Till iPhone och iPad finns ingen möjlighet att prova före köp, så där kostar det 109 kronor respektive 209 kronor innan du ens vet om det passar dig.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.