The Witcher 3 optimeras för Xbox Series X och Playstation 5

Får stora grafiska förbättringar med högupplösta texturer och stöd för raytracing

The Witcher 3

The Witcher 3 är ett succéspel som trots fem år på marknaden fortsätter att sälja i flera miljoner exemplar årligen. Efter tre spel är det många som hoppas på en fjärde titel i serien, men enligt spelutvecklaren CD Projekt Red har de något annat på gång.

Och det är nämligen en ny och förbättrad version som optimerats för nya generationens spelkonsoler. För att The Witcher 3 ska kunna köras på bästa möjliga sätt med Xbox Series X och Playstation 5 kommer CD Projekt Red att implementera flera grafiska förbättringar. Bland annat stöd för raytracing.

The Witcher 3 ska också optimeras för de supersnabba lagringsenheter som används i de nya spelkonsolerna. Det ska minska laddningstiderna rejält jämfört med dagens flaggskeppsmodeller Xbox One X och Playstation 4 Pro.

CD Projekt Red meddelar även att alla förbättringar till The Witcher 3 inte stannar på spelkonsolerna. Allt kommer som en uppdatering även till PC, vilket lär glädja alla som äger en ordentlig gamingdator av klass. Inte minst nu när Nvidia RTX 3000-serien är presenterad med alla sina prestandaförbättringar.

Om du redan äger spelet kommer uppdateringen med förbättringarna helt kostnadsfritt till dig. Det gäller både på spelkonsol och PC.

Det är oklart exakt när uppdateringen släpps. Det enda vi känner till idag är att förbättringarna kommer någon gång under 2021.

The Witcher 3 HD Reworked är en modd med 4K-texturer

Om du spelar The Witcher 3 på en PC och inte vill vänta på att PC Projekt Red ska släppa uppdateringen med alla förbättringar så kan du modda spelet. Med modden The Witcher 3 HD Reworked får du nya texturer som har 4K-upplösning , vilket ger en mycket skarpare och snyggare bild än originalet.

Det gäller inte bara texturer som väggar, träplank och liknande. Även vatten har uppgraderats med reflekterande egenskaper och fler detaljer. Modden ändrar även gräs, snö, stenar, jord och mycket mer. Och du får alla förbättringar utan större prestandaförlust.

the witcher 3 modd hd reworked sept 2020
Skillnaden på originaltexturer och moddens nya 4K-texturer.

Enligt utvecklaren kan du på sin höjd märka en prestandaförlust på runt 5 fps eller mindre om du har ett äldre grafikkort. Nya grafikkort kommer inte att påverkas alls.

Den befintliga versionen (v11) kan du ladda ner från Nexus Mods redan idag. En mycket förbättrad version (v12) kommer den 19 september. Modden är kostnadsfri att ladda ner och använda.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.