Strömsparläge för GPS finns nu till Microsoft Band 2

Microsoft Band 2 GPS Saver

Microsoft har släppt en uppdatering till aktivitetsarmbandet Band 2 med batterisparande funktioner för den inbyggda GPS:en. Sen lanseringen förra året har Redmond-företaget regelbundet öppnar upp sin smarta aktivitetsmätare med förbättrade egenskaper och de är många.

Bland annat möjligheten att styra musikuppspelning på en mobiltelefon, påminnelser om att röra sig när man varit inaktiv ett tag och man kan även stänga av notifieringar för bestämda tider. Bara för att nämna några av de många nyheter som Microsoft presenterat på senare tid.

Den senaste uppdateringen är förhållandevis liten men har en klart en välkommen nyhet.

Strömsparfunktion för GPS:en

När traditionell positionering används dräneras batteriet mycket snabbt vilket begränsar användningen av funktionen vid dagligt bruk . Nya mjukvaran ger ett nytt GPS-läge som ökar intervallerna mellan positionerna vilket minskar belastningen på batteriet och ökar batteritiden med upp till fyra extratimmar.

Microsoft har även förbättrat sin Health-applikation med en funktion för att hålla koll på viktförändringar. Genom att manuellt fylla i ens vikt får man en trendkarta med beräknat BMI och få en komplett bild av pågående vikttrender. Praktiskt när man vill planera sin träning eller diet.

I skrivande stund går inte Microsoft Band 2 att köpa i Sverige men på amerikanska marknaden har den cirkapriset 249.99 dollar, eller närmare 2 700 kronor inklusive moms. Den summan hade med all sannolikhet ökat en bra bit över 3 000 kronor om Band 2 faktiskt gick att köpa här.