Strömma MKV-filer via Chromecast med VideoStream

chromecast-stor

Strömma MKV-filer med VideoStream – äntligen högupplöst video via Chromecast

Chromecast fungerar utmärkt för att spela upp musik och video via YouTube och Netflix – men vad om man vill strömma exempelvis högupplöst film i MKV-formatet?

VideoStream är ett tillägg för Google Chrome som inte bara gör det möjligt att spela upp MKV-filer utan en helt mängd andra vanliga format.

Det finns även en applikation till Android som gör att man enkelt kan styra uppspelningen direkt via exempelvis en smartphone eller surfplatta.

För att komma igång laddar du ned VideoStream på Play Store.

Tänk på systemkraven

Glöm inte att Chromecast har systemkrav som måste uppfyllas för att fungera på ett optimalt sätt.

Har man en Chromebook är det Chromebook Pixel, Samsung Chromebook 2 eller annan Haswell-bestyckad dator som gäller. För Windows 7 eller nyare är det Intel Core i5 på 2 GHz eller bättre och har man en maskin från Apple är det Macbook Pro 2011 eller Macbook Air 2012 eller nyare som behövs.

Vidare gäller det att hålla koll på vad mediaspelaren faktiskt klarar för ljudformat. Spelar man upp på en Chromebook är det stor sannolikhet att filer med DTS-formatet inte kan spelas upp – och då blir det helt tyst i högtalarna medan bilden visserligen visas. En Windows- eller Mac-dator däremot ska inte ha några problem.

Läs mer om systemkraven här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.