Spelen som släpps på Xbox Game Pass i maj (2022)

microsoft xbox game pass 2020

Om du prenumererar på Xbox Game Pass så kan du se fram emot några riktiga tungviktare till spel nu i maj. Microsoft har släppt en andra våg med spel som prenumeranter kan ladda ner och köra (eller strömma!) direkt på en Xbox, PC eller mobiltelefon.

Det kanske hetaste spelet just nu är inte ett så kallat AAA-spel (de riktigt stora spelen från välkända spelstudior), utan ett indiespel kallat Little Witch in the Woods. Spelet är extremt populärt på Steam just nu och har fått en stor mängd positiva recensioner. Det är ett så kallat Early Access-spel, så utvecklingen pågår fortfarande (räkna med buggar alltså).

Ett annat mycket populärt spel är Vampire Survivors. Det har kallats ”årets bästa spel” och är ett helt galet vanebildande vampyrspel där varje spelrunda tar maximalt 30 minuter (eller 15 minuter om du aktiverar den halverade speltiden). Kombinera mängder av roliga vapen och ta dig an horder med fiender i ett actionfyllt sidoscroll. Galet kul!

Microsoft har även kastat in några tungviktare som Jurassic World Evolution 2, Sniper Elite 5 och Farmin Simulator 22. Och några mindre spel som kanske inte är de mest välkända i våra nordiska länder.

Alla nya spelen till Xbox Game pass i maj (2022)

SpelPlattformDatum
Jurassic World Evolution 2Strömma
Konsol
PC
Tillgänglig nu
Little Witch in the WoodsStrömma
Konsol
PC
Tillgänglig nu
Umurangi GenerationStrömma
Konsol
PC
Tillgänglig nu
Her StoryPCTillgänglig nu
Farming Simulator 22Strömma
Konsol
PC
Tillgänglig nu
Vampire SurvivorsPCTillgänglig nu
Floppy KnightsStrömma
Konsol
PC
24 maj
Hardspace: ShipbreakerPC24 maj
Sniper Elite 5PC26 maj
Cricket 22PC27 maj
Pac-Man MuseumStrömma
Konsol
PC
27 maj

Du kan läsa mer om respektive spel och skaffa Xbox Game Pass på den officiella webbsajten här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.