SoundCloud Go – prenumerera på 125 miljoner låtar

Soundcloud Go

SoundCloud har äntligen avslöjat sin prenumerationstjänst som kommer att ge en annonsfri upplevelse och tillgång till fler än 125 miljoner låtar.

Det är långt många fler än de 30 miljoner som flera av konkurrenterna erbjuder. Apple Music, Spotify och Tidal är inte ens i närheten av SoundCloud — men det finns en stor hake som gör konkurrenterna mer attraktiva.

Åtminstone 110 miljoner låtar på SoundCloud är uppladdade av användarna och tillgängliga sen tidigare. Det betyder att musiktjänsten har färre stortitlar från musikbolagen än de andra, något som inte lär vara en fördel.

Avtal med tre musikbolag

I skrivande stund har SoundCloud bekräftat avtal med tre musikbolag, vilket åtminstone är en start. Om vi ska tro webbsajten Techspot saknas åtminstone 15 miljoner låtar för att tjänsten ska kunna slåss på allvar mot konkurrenterna.

Prenumerationstjänsten kallas SoundCloud Go och kostar 9,99 dollar för en månads användning. Vill man prova finns en 30-dagars testperiod att använda sig av — men vi rekommenderar att man avvaktar lite tills fler artister kommer till musiktjänsten.

Det går att starta en prenumeration via Apple Store men då kostar det istället 12,99 dollar på grund av avgiften till Cupertino-företaget (tack för det Apple).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.