Skype for Business – nu äntligen till IOS

skype-for-business


Microsoft har släppt Skype for Business till IOS och inom kort väntas en lansering ske även för Android. Den nya applikationen har funnits som beta till IOS under ett tag nu men äntligen är den färdiga versionen klar.

Det betyder att alla som vill kan ta del av en uppdaterad dashboard med smartare kontaktsök, kommande möten och de senaste konversationerna på ett och samma ställe.

Vi får även videosamtal i fullskärm med större knappar och ökad funktionalitet för att lägga till fler personer i ett befintligt samtal. Man kan även se delade filer i fullskärmsläge där applikationen delar videodelen och förhandsvisningen.

Vidare har Microsoft implementerat ökad säkerhet med bättre autentisering av användare och full stöd för Active Directory Authentication Library (ADAL). Det betyder att IT-avdelningen inte behöver förlita sig på att användarnamn och lösenord inte hamnar i fel händer utan kan dra nytta av ett extra skyddslager.


Senare under året kommer samma funktionalitet även till Android men vi har dessvärre inget närmare datum. Även OS X får Skype for Business i framtiden men med tanke på hur långsam utvecklingen har varit för Microsoft gällande företagslösningarna så lär det dröja ett bra tag.

Läs mer om Skype for Business för IOS här.