Skype arbetar med 3D till sin videotjänst

microsoft skype simple logo 2020

Skype arbetar med 3D-funktionalitet som ska ta företagets videotjänst till en helt ny nivå på datorskärmar och tv-apparater. Bristande stöd på marknaden gör dock att den här tekniken kan dröja flera år, detta enligt Mark Gillett, företagets vice-VD. Stereoskopisk 3D har inte direkt varit någon större framgång hittills och det kan få Skype att avvakta med en lansering.

Enligt Gillett har företaget arbetat internt med att undersöka möjligheterna för hur 3D-tekniken ska kunna implementeras i Skype på ett bra sätt. Dagens skärmar ska kunna ge utmärkt resultatet, men att spela in video för att kunna strömma denna har inte visat sig lika enkelt. Idag behövs flera separata kameror i exakt rätt vinklar för att kunna ge en trovärdig 3D-bild att skicka.

Mark Gillett påstår att Skype har fullt fungerande teknik i sina laboratorium, men inget som går att använda kommersiellt eller på ett praktiskt sätt. Det kommer att ta år innan vi får den utvecklade teknik som behövs för hemmen – men kanske kan Skype snabba upp detta i sammarbete med tv-tillverkarna? Samsung, LG och Sony är inte precis overksamma som aktörer på marknaden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.