SimCity släpps till Mac den 29 augusti

simcity-logo

SimCity är äntligen på gång till Mac OS X och den 29 kommer det senaste spelet i den populära spelserien att släppas exklusivt för nedladdning. Vägen till det här datumet har varit kantad av förseningar och andra problem, något som dock inte har hindrat EA från att släppa det omtalade spelet.

När SimCity först annonserade var det tänkt att spelet skulle nå PC och Mac samtidigt, något som i efterhand visade sig vara helt felaktigt. I februari nådde speltiteln PC och kort därefter sades att Mac-versionen skulle släppas den 11 juni – ett datum som sedan flyttades fram och som nu tillslut är den 20 augusti.

SimCity™ will be available for Mac exclusively as a digital release on August 29, 2013. SimCity is cross-platform compatible, so all players, whether on Mac or PC, will be able to play SimCity together in the online connected world and will be able to jump back and forth into their cities regardless of the platform.

Anledningen till att SimCity hela tiden får ett framflyttat lanseringsdatum till Mac OS X påstås vara för att EA vill ge en så bra upplevelse som möjligt redan från start. Just detta misslyckades företagsgiganten totalt med till PC då den lanseringen kantades av fallerande servrar som resulterade i ett massivt fiasko, nästan i klass med Diablo 3 och Error 3007.

SimCity släpps via EA:s egna programbutik Origin och glädjande nog kan alla som redan har köpt spelet till PC även köra det på Mac – helt gratis. Inget behov av att köpa det en enda gång alltså. Nu återstår bara att se vilka förbättringar som har gjorts för att lyfta spelet – vad tror ni är på gång?

Via Array

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.