Se dina bilder på Google+ direkt i Drive

Google Drive Plus Photos

Google kan göra det möjligt att titta på dina bilder uppladdade till Google+ direkt från molntjänsten Drive.

Via inställningarna i Drive kan man kryssa för att molntjänsten ska skapa en separat mapp för bilderna i vilken man sedan kan betrakta dem som vilka bildfiler som helst.

Inställningen i fråga verkar inte finns tillgänglig för alla utan bara ett fåtal på utvalda marknader. Google har dessutom avböjt att kommentera det hela, så i värsta fall rör det sig om en välgjord bluff.

Kan vara mindre tester

Mer troligt är dock att Mountain View-företaget håller på med interna tester och under dessa beslutat sig för att ge ett mycket litet antal användare möjligheten att prova nya funktionen.

Integrationen med Drive är helt klart välkommen, inte minst för undertecknad som arbetar nästan uteslutande i molntjänsten ibland. Snabbare åtkomst, enklare med underhåll och helt enkelt bara skönt att Google äntligen kan ta steget.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.