Samsung presenterar Galaxy Note 8 den 23 augusti

samsung-unpacked-galaxy-note8-event

Spara datumet i din kalender och boka av allt annat den dagen — Galaxy Note 8 kommer att presenteras den 23 augusti. Och efter fiaskot med förra modellen är vi i det närmaste garanterade en supertelefon som ska lyfta det bottenkörda varumärket igen.

Samsung har skickat ut officiella inbjudningar till deras stora Unpacked-evenemang som kommer att hållas i New York. Den sydkoreanska tillverkaren har allt utom bekräftat att det är Galaxy Note 8 som ska visas, men precis allt pekar på att det är den modellen.

Den valda slogan för evenemanget är ”Do bigger things” och Samsung har visat upp en bild på ”S Pen” som alltid medföljer Galaxy Note-telefonerna. Så vi håller tummarna för att nästa stora lansering blir en större, snabbare och givetvis bättre Note-modell under sensommaren.

Så vad har vi då att vänta oss från Samsung? Vad vi vet sen tidigare är att Galaxy Note 8 kan få tydliga designdrag från befintliga Galaxy S8-serien, inklusive företagets kurvade Infinity Display med glas från kant till kant. Upplösningen kan vara i 4K med Pixel Sense om vi ska tro de uppgifter som finns.

Modellen väntas också använda dubbla 12-megapixelkameror på baksidan med liknande kameraegenskaper som i Galaxy S8. Och så klart de senaste processorerna från både Samsung och Qualcomm. Gällande batteriet är vi osäkra. Samsung har haft stora problem med batteriet till Galaxy Note 7, deras nya Galaxy Note 7 Fan Edition fick ett mindre batteri än originalvarianten och vad får då Galaxy Note 8?


Samsung är en så pass stor aktör att oavsett vad de släpper i den högre prisklassen så kommer det att få genomslag. Detsamma gäller exempelvis Apple med sina iPhone-telefoner, och här kommer de båda konkurrenterna att släpps i den högsta prisklassen. Apple med iPhone 8 och iPhone 7s Plus, Samsung med Galaxy Note 8.

Frågan är inte vem som går vinnande ur den striden utan hur de kan komplettera varandra och bidra till en vidareutvecklad marknad för mobiltelefoner. Har du någon tanke om detta eller Galaxy Note 8? Skriv en rad och berätta för oss!

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.