Samsung Plånbok kommer till Sverige – slår ihop Pay & Pass

samsung wallet planbok illu 2022

Efter den initiala succén i länder som USA, Tyskland och Kina så meddelar Samsung nu att Plånbok-appen kommer till ytterligare 13 marknader – och bland dem hittar vi även Sverige.

Samsung Plånbok är ersättaren till gamla Samsung Pay. En Apple Pay-liknande funktion för alla dina Samsung-prylar och som gör att du kan betala kontaktlöst med exempelvis smartklockan och mobiltelefonen.

Förutom Sverige så släpps Plånbok även till länder som Danmark, Norge och Finland.

Samsung Plånbok kombinerar Pay och Pass

Fördelen med Samsung Plånbok är att appen kombinerar de båda tidigare apparna Pay och Pass. Det betyder att du får din digitala identifikation och betalmöjligheter i en och samma app i mobilen och smartklockan.

Vad det betyder rent praktiskt är att appen både fungerar när du ska betala i butik, och huserar exempelvis lösenord, viktiga dokument och annat som alltid bör följa med dig, men aldrig får hamna i orätta händer av misstag.

Samsung Plånbok fungerar även med vaccinationskor för covid-19 och kan anslutas till kryptotjänster för den som vill hålla koll på dem direkt i mobilen utan att installera extra appar.

En genomgång av den amerikanska versionen av Samsung Plånbok…förlåt, vi menar Wallet.

Samarbeten med partners för att öka kopplingarna med Plånbok

Samsung arbetar med att stärka antalet partners som kan kopplas till appen.

Idag kan du koppla betalkort, medlemsskap, presentkort, digital nycklar och annat som stöds av tjänster som erbjuder möjligheten att använda Plånbok.

Bland annat kan du spara din digitala bilnyckel för nyare bilar från BMW, Hyundai och Genesis, bara för att nämna några tillverkar.

Allt du kan spara i Samsung Plånbok

  • Betalkort
  • Medlemsskap
  • Lösenord
  • Digitala nycklar till hemmet
  • Digitala nycklar till bilen
  • Flygplatsbiljetter (vissa marknader)
  • Digitala ID-kort (vissa marknader)
  • Kryptoplånböcker (via Samsung Blockchain Wallet)

Så skaffar du Samsung Plånbok

Du som redan har en Samsung-telefon kan öppna din Pay-app och följa instruktionerna som finns där.

Om de inte visas så har Plånbok inte släppts i Sverige riktigt än och du kan behöva vänta några dagar.

För att Plånbok ska fungera korrekt så måste du migrera din befintliga data från Pay och Pass om de redan finns på mobiltelefonen.

Har du inte Pay eller Pass på telefonen idag så kan du ladda ner apparna via Galaxy Store.

Via AndroidCentral

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.