Samsung avvecklar funktioner i Cloud – det här måste du veta

samsung cloud 2020

Samsung Cloud försämras kraftigt nästa år. Den sydkoreanska tillverkaren har meddelat sina användare att gallerisynkning och lagring på Drive inte längre stöds efter den 30 juni 2021.

Det betyder att efter det datumet kommer all relaterad data att raderas från Samsungs servrar. Den som har en betalprenumeration får denna automatiskt avbruten den 1 april 2021.

Om du är Samsung Cloud-användare kan du migrera all befintlig data från gallerisynkning och Drive till Microsoft Drive. Du har fram till den 31 mars 2021 på dig, så det är gott om tid. Men vänta inte för länge.

Som ett alternativ kan du givetvis exportera all data till din dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Samsung varnar också för att den som migrerar sin data i förtid kan förlora åtkomsten till tjänsterna innan ovanstående datum. Data kan också raderas i förtid om en migrering utförs.

Andra funktioner i Samsung Cloud fortsätter att fungera som tidigare. Bland annat säkerhetskopiering, synkronisering och återställning av data för kalendrar, kontakter och anteckningar.

Samsung har en supportsida med ett verktyg som berättar exakt när just ditt konto påverkas av nedstängningen av funktionerna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.