Så följer du esport smidigast

Esporten växer hela tiden och det finns många sätt att följa de olika lagen och turneringarna om du önskar. Det spelar ingen roll om du föredrar League of Legends eller Dota 2, det finns en marknad för allt. Idag är det väldigt ovanligt att följa de stora turneringarna direkt på TV då olika streamingtjänster har tagit över och i många fall är betydligt smidigare. Den absolut populäraste sajten är Twitch där du kan följa både enskilda spelare och kanaler som visar enskilda turneringar. Här berättar vi mer om hur du smidigast följer esport. 


Twitch och andra streamingkanaler

Twitch är en kostnadsfri tjänst där du kan följa privatpersoner och kändisar som streamar esport och lite vad som helst. Du kan starta ett konto och sedan skriva i kanalens chatt för att delta i aktuella situationer och samtalsämnen. Om du vill stödja en viss person eller ett konto kan du välja att prenumerera på deras kanal i en eller flera månader. Om du vill hålla på med esport betting är det en god idé att samtidigt följa lagen för att kunna lägga mer kvalificerade bet. Det är också roligt att titta på matcherna samtidigt som du spelar live. Förutom Twitch är det många som även streamar live eller lägger upp sina videos via Youtube. Det är en annan plattform du kan spana in om du vill följa esporten på nära håll. 

Vilken utrustning behöver du för att följa esport?

Det är inte nödvändigt med en massa teknikprylar men det blir onekligen roligare att följa esporten om du investerar i bra saker. Speciellt om du planerar att sitta flera timmar i sträck och kolla matcher. För det första är det en fördel att investera i en riktigt bra gamingstol. Även om du inte spelar själv så kommer du sitta mycket bättre. Dessa är utformade för att en person ska kunna sitta under långa stunder och ger en bättre upplevelse generellt. 


En annan sak som du kan investera i om du vill kolla på esport är ett par bra hörlurar. Det finns ett flertal som är anpassade för gaming och som kommer höja din upplevelse. De är lite dyrare än ett par vanliga hörlurar men det är väl värt investeringen. Det är även perfekt om du ska spela själv samtidigt som du följer esporten. Många hörlurar har även en inbyggd mikrofon så du kan prata med andra som sitter i samma forum samtidigt som du följer matcherna. Annars kan du även köpa en separat mikrofon om du hellre önskar det. 

En tredje investering är ett bra tangentbord som fungerar lika bra för spel som när du ska skriva. Många väljer idag att satsa på ett mekaniskt sådant. De blir ofta framröstade till de bästa tangentborden både när det kommer till att spela esport och att skriva i allmänhet. Många lyser även i mörkret så du kan sitta uppe även nattetid och spela själv eller följa dina favoritlag. Om du köper dessa i en fysisk butik kan du passa på att prova några olika innan du bestämmer dig för att se vilken modell du gillar bäst. 

Sammanfattning

Om du söker efter det bästa i form av utrustning kan du alltid fråga runt på olika forum och i olika kanaler, det finns många erfarna spelare som kan hjälpa dig hitta rätt utrustning. Och när du väl har investerat i utrustning som du är bekväm med kan du ta nästa steg vilket är att börja spela själv! För att betta på esport behöver du gentligen ingen utrustning, men det kan hjälpa att följa olika spelare och lag på streamingtjänster som Twitch och Youtube. Lycka till!