FIFA 23 spelas av rekordmånga – 10 miljoner första veckan

fifa 23 ea illu press 2022
Foto: EA

FIFA 23 är riktigt populärt. Enligt EA så har spelet slagit rekord i antalet samtidiga spelare med hela 10,3 miljoner som var inne samtidigt.

Spelet finns idag att skaffa till Xbox Series X/S, Xbox One, Playstation 5 och Playstation 4. Med spelbutiken Origin så kan du även köra spelet på PC.

EA: Vi har knappt börjat med FIFA 23 än

I ett uttalande säger EA att de bara har börjat att ge spelarna ”den mest autentiska och omslutande upplevelsen någonsin”.

”Responsen från våra fans har varit fantastisk, och vi är glada att vår community spelar sina favoritlag och teams i FIFA 23 i rekordantal”

EA

Att FIFA 23 hade fler än 10 miljoner spelare första veckan är ett rekord för serien under dess 30-åriga period.

Inget annat FIFA-spel, ända sedan det allra första kallat Fifa International Soccer släpptes till Sega Mega Drive, har nått så höga siffror någonsin.

Vill du läsa mer om gaming? Se alla våra gamingartiklar här.

Det här är FIFA 23

  • 300 partners
  • 19 000 spelare
  • 700 lag
  • 100 stadiums
  • 30 olika ligor

Fotbollsspelet inkluderar FIFA World Cup för både män och kvinnor, samt UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, CONMEBOL Libertadores, CONMEBOL Sudamericana, Premier League, LaLiga Santander, Bundesliga, Ligue 1 och Serie A.

Allt i ett och samma spel. Vi lovar att du inte kommer att tröttna på det här spelet i första taget (om du inte föredrar hockey eller något annat spel så klart, då blir det snabbt lite jobbigt kan tänkas.

FIFA 23 är det just nu senaste och hetaste fotbollsspelet på marknaden. Det är också det sista från EA som har namnet ”FIFA” i titeln. Efter uppbrottet med Fifa så kommer EA att döpa om serien till EA Sports FC under nästa år.

Läs hela pressmeddelandet från EA här.

Nintendo Switch
Foto: Erik Mclean, Unsplash

FIFA 23 – här köper du spelet

En av fördelarna med FIFA-serien är att du kan spela på i princip vad som helst. Allt från spelkonsoler till gamingdatorer och mobiltelefoner. Här är några länkar till ställen där FIFA 23 finns att köpa.

FIFA 23 på skriva

FIFA 23 digitalt

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.