PowerShot G1 X kan få en efterföljare i februari

canon-logo.png

Canon PowerShot G1 X kan få sin efterföljare presenterad redan den 18 februari.

De första uppgifterna pekade på en första visning under CP+ men nu har alltså ny information dykt upp – om än obekräftade sådan.

Som vanligt påstås ett mindre kamerahus, bättre kamerasensor och bildprocessorn DIGIC 6. Exakt vad som kommer är givetvis oklart, men med tanke på vilken bildkvalitet som G1 X levererar så ser jag verkligen fram emot nya modellen.

Dock tror jag inte att prislappen kommer att vara lika upplyftande som bildkvaliten. Canon tros placera nya G1 X i toppkategorin och det betyder att plånboken får lida därefter.

Storleken har fått stor kritik

Kanske är den största kritiken mot befintliga modellen just kamerahusets storlek. Det är en otymplig kamera med annars goda egenskaper och här behövs en klar förbättring.

Canon har tekniken – nu ska de bara applicera den tillsammans med en god portion vilja.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.