Portable VirtualBox – din virtuella maskin på ett USB-minne

portable-virtualbox-vboxme

Portable VirtualBox är ett utmärkt program för den som vill ta sin virtuella maskin utanför hemmet och exempelvis använda den på arbetsdatorn.


Det är kanske inte den mest enkla lösningen som går att få – men den gör att man har en helt skyddad miljö att arbeta i och där man sömlöst kan hoppa mellan ens virtuella maskin och värdoperativsystemet på datorn man använder.

Vanligtvis kräver VirtualBox en installation på datorn som ska användas, men med Portable VirtualBox blir det hela lite mer portabelt för exempelvis USB-minnen. Man kör programmet som vanligt (från USB-minnet), behövliga filer installeras på datorn och Portable VirtualBox startar som vanliga VirtualBox.

När man stänger ner programmet så avinstalleras alla filer som lades till när det startade. Inte den enklaste lösningen alltså, men den fungerar riktigt bra.

För att komma igång rekommenderar vi att ni läser mer på den officiella webbsajten för Portable-VirtualBox. Läs noga, följ instruktionerna och man är igång på bara några minuter.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.