Overwatch 2 låser hjältar bakom ett dyrt Battle Pass

overwatch 2

Activision Blizzard verkar inte kunna göra något rätt på sistone. Efter fadäsen med Diablo Immortal så kommer nästa tunga (och dyra) nyhet för alla gamers – nämligen att hjältar i Overwatch 2 kommer att låsas bakom ett dyrt Battle Pass. På sätt och vis.

Det är ingen mindre än Jon Spector, vice-VD på Blizzard, som bekräftar att spelare inte får alla hjältar direkt från start i Overwatch 2. Istället måste man antingen låsa upp dem genom att spela en ohyggligt mängd timmar eller köpa dem via ett dyrt Battle Pass.

En oroväckande utveckling för ett spel som inte ens har släppts än, och många oroar sig nu för att spelet inte bryr sig om samarbeta och synergi mellan spelare på samma sätt som klassiska Overwatch. Vad händer när spelare inte kan bidra till strategier för att de inte låst upp en specifik hjälte?

Addressing some incomplete info posted early about our Overwatch 2 Battle Pass – we’ll be sharing all details ahead of launch, but want to confirm that new Overwatch 2 heroes will be available on the free track of the Battle Pass.

Jon Spector, vice-VD på Blizzard

I skrivande stund vet vi inte hur svårt det är att skaffa hjältarna utan att betala för ett Battle Pass.

Det återstår också att se hur Activision Blizzard har löst problemet med upplåsning av gamla hjältar för spelare som kommer in i Overwatch 2 efter ett antal månader eller år.

Overwatch 2 släpps den 4 oktober och bli ett stort steg bort från klassiska Overwatch. Activision Blizzard har kritiserats för sina så kallad ”lootboxes” som låser upp utseenden och liknande. Att gå över till ett Battle Pass hade inte varit det värsta om det bara rörde sig om det, men att gömma hjältar på det sättet lär inte tas emot positivt av någon.

Via PCGamer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.