Olympus OM-D får en hybridkamera som ersättare

olympus-omd-em5.jpg


Olympus OM-D (E-M5) är en fantastiska kamera som verkligen lyser i händerna på rätt fotograf. Trots att den har en kamerasensor som är betydligt mindre än en fullformatare så håller den brusnivån på riktigt bra nivå samtidigt som optiken håller riktigt hög klass för de där superskarpa bilderna.

Dock har OM-D varit på marknaden ett tag nu och många hoppas på en uppgraderad efterföljare som ska ta MFT-marknaden till en helt ny nivå, till och med bättre än nyligen annonserade Panasonic GX7. Enligt webbsajten 43rumors.com är en avancerad efterföljare till OM-D på gång och den ersätter även E-5.

Det betyder att modellen blir en hybridkamera som kan använda både M43– och 43-optik! För den som undrar så betyder det att alla objektiv till Olympus och Panasonics Micro Four Thirds-kameror samt Olympus Four Thirds-kameror fungerar på den nya kameran. En otrolig lösning om den fungerar och blir aktuell.

Några direkta specifikationer är inte kända, men jag skulle inte tacka nej till en slutare som klarar 1/8000s, en förbättrad EVF och ett omarbetat kamerahus med bättre ergonomi. En kamerasensor som optimerats ytterligare skulle inte heller sitta fel, gärna kring dagens 16 megapixel som Olympus OM-D har.


Vad tror ni, tänker Olympus ersätta OM-D under hösten eller tidigt nästa?