Nytt Meta Quest-headset kommer i oktober (Quest Pro)

meta quest pro illu facebook

Meta har avslöjat att ett nytt VR-headset är på gång. Redan i oktober kommer Quest Pro att släppas och det bekräftas av ingen mindre än Mark Zuckerberg själv.

Avslöjandet kom i en intervju med Joe Rogan på hans podcast och är något av en bekräftelse på de många rykten kring VR-headsetet som cirkulerat de senaste åren.

Lästips
Oculus Quest 2 – 8 saker du måste veta om VR-glasögonen

Det ska sägas att Mark Zuckerberg var noga med att inte avslöja något namn, men just nu pekar allt på att modellen som kommer är ”Project Cambridge”. En modell som även väntas heta ”Meta Quest Pro” eller ”Oculus Quest Pro”

Det är inte mycket vi känner till om den nya modellen just nu.

Fastställt är att Meta Quest Pro har mer avancerad teknik för att spåra händer och handkontroller, och att skärmen sannolikt är bättre. Fär att ta reda på mer så behöver vi vänta in Metas Connect-konferensen som går av stapeln tidigare i oktober.

Och så var det prislappen. Det ryktas att 799 USD eller mer är aktuellt, vilket omräknat blir 10 500 kronor inklusive moms. Det är inte helt orimligt med tanke på att befintliga Quest 2 idag kostar cirka 5 300 kronor efter Metas chockhöjning tidigare i augusti.

Via AndroidCentral

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.