Nya Voigtländer 25mm f/0.95 kan få steglös bländarring


voigtlander-nokton-25mm-f095-mft

Voigtländer släpper en ny variant av Nokton 25mm f/0.95 till Micro Four Thirds.

Den nya optiken ska enligt uppgift ha samma optiska formula som föregångaren och enda skillnaden är en steglös bländarring utan klick, möjligtvis med samma funktion som nyare Nokton-objektiv som har ”Selective Aperture Control System”.

Om detta stämmer kan objektivet få samma känsla som den nyare Nokton 42.5mm f/0.95 – något som säkert tilltalar de som gärna filmar med sin MFT-kamera.

En officiell presentation av nya Nokton 25mm f/0.95 är att vänta under veckan och förhoppningsvis får vi då ett lanseringsdatum.


Räkna med ett pris som är identiskt med vad man tar idag eller kanske något högre med tanke på att modellen trots allt är nyare. Cirka 6 500 kronor kostar den idag, så runt den siffran låter rimligt.

Via 43rumors.com

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.