Nya Ipad Mini saknar retinaskärm


apple-ipad-mini

Nya Ipad Mini kommer troligtvis inte att få en högupplöst retinaskärm. Det skriver webbsajten 9to5Mac som tagit emot uppgifter från en utvecklare som grävt i koden till kommande IOS 7. Enligt utvecklaren saknas nämligen referenser till ”@2x” som alla andra IOS-enheter med högupplöst skärm har.

Med tanke på att Google och Asus nyligen släppte Nexus 7 med en skärm som klarar 1 920 x 1 200 så skulle det inte förvåna om Apple släpper nya Ipad Mini med bättre skärm, för frågan är om dagens 1 024 x 768 håller i ett år till. Lägg även till att Nexus 7 har ett riktigt bra pris så kan det bli en höjdare.

Dock så är hårdvaran inte allt och köper man Ipad Mini så finns givetvis chansen att andra aspekter av surfplattan lockar. Exempelvis har många fattat tycke för det enkla och praktiska gränssnittet som IOS erbjuder, något som förhoppningsvis förhöjs ytterligare med IOS 7 när den nya versionen släpps.

Jag har har själv delat mitt intresse mellan flera stora tillverkare och sitter på en Asus Nexus 7 3G, Apple Ipad 3 4G, en Apple Macbook Air 13,3-tums och en egenbyggd gamingrigg med Windows 8 och allehanda komponenter. Jag tycker om gränssnittet i Mac OS X för arbete och Windows 8 för spelandet.

Vad använder du?