Nya HBO-appen heter ”Max”

HBO Max

HBO och Discovery kommer att slås ihop, och när det sker så släpps en ny app som kombinerar de båda filmtjänsterna. Den appen heter kort ”Max” och blir tillgänglig på alla plattformar där HBO Max finns idag – om vi ska tro de uppgifter som finns idag.

Det är nyhetssidan CNBC som är först att rapportera nyheten. De skriver också att appnamnet inte är helt fastställt. Det är det logiska valet, men den juridiska avdelningen på Warner Bros. Discovery måste granska namnet och de konsekvenser som kan följa. Internt är namnet ”BEAM”.

Anledningen till namnvalet är att Warner Bros. Discovery vill få in hela sitt utbud under ett och samma namn. Bland annat innehåll från CNN, DC Comics, Warner Bros och Discovery.

Samtidigt rapporterar CNBC att appen sannolikt lånar en hel del inspiration till gränssnittet. Bland annat från Disney Plus då Warner Bros. Discovery kan vilja sortera innehållet i ”hubbar” likt sin konkurrent.

Tyvärr vet vi inte hur priset ser ut för nya filmtjänsten. Det är inte orimligt att vi får se en prishöjning mot vad HBO Max kostar idag. Många hoppade på erbjudandet om 44 kronor per månad när HBO Max lanserades i Sverige, det lär bli rejält med sura miner om de tvingar upp priset under nästa år.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.