Nya Galaxy Gear kan använda Tizen istället för Android

samsung-galaxy-gear

Nya Galaxy Gear kan använda Tizen-plattformen istället för Android.

Det pekar nya uppgifter från USA Today som även skriver att det smarta armbandsuret ska visas upp tillsammans med Galaxy S5.

Anledningen till att man vill använda Tizen är att utvecklarna ska lockas till plattformen och kanske är det lättare än man tror då det är HTML5 som gäller för den som vill göra appar.

Förutom det så vill Samsung inte att Google ska få ett dominerande fotfäste i den nya kategorin med smarta tillbehör, något som redan är på väg att hända med hjälp av konkurrerande produkter.

Lee Young Hee är mobilchef på Samsung och enligt honom ska nya Galaxy Gear vara lättare och mindre än föregångaren – något som säkert tilltalar alla med lite tunnare handleder.

Tizen drivs av ett antal tunga intressenter som Samsung, Intel, Huawei, Fujitsu, Panasonic och ett antal mobiloperatörer. Plattformens era började på allvar under 2012 när Tizen 1.0 lanserades och i skrivande stund har är man uppe i version 2.2.1 (med 3.0 på gång).

Via Sweclockers

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.