Netflix får offline-stöd innan årsskiftet 2016/2017

Netflix WIndows 10

Netflix kan börja med offline-visning av filmer och serier redan under hösten 2016. Enligt anonyma källor inom branschen arbetar filmtjänsten med en sådan funktion också innan årsskiftet 2016/2017 ska allt vara klart för användarna.


Som traditionen bjuder så är Netflix svävande och undvikande kring frågan. Och det är inte förvånande för vem vill gå ut med ett officiellt löfte innan allt är klart. Om något skulle gå fel kan det uppröra många användare som hoppats på offline-stöd under en överskådlig framtid.

— Vi har fortsatt fokus på att erbjuda en utmärkt upplevelse av strömmad video, men utforskar alltid nya sätt att göra tjänsten bättre. Vi har inget mer att tilläga vid den här tidpunkten.


Lästips: Få ut mer av Netflix – 9 utmärkta tips


Viaplay har redan offline-stöd

När Netflix släpper sitt offline-stöd så kommer filmtjänsten att vara sen till festen. Tunga konkurrenter som amerikanska Amazon, Comcast och Viaplay erbjuder redan nedladdningar av filmer och serier.


Stödet är en naturlig utveckling för filmtjänsterna som får allt svårare att särskilja sig från varandra utöver innehållet på sajten.

Idag räcker det inte att ha det största utbudet med de bästa filmerna och serierna. Det underlättar, men om konkurrenterna har mer praktiska lösningar som gör dem enklare (och smartare) att använda så byter användarna läger.

Netflix och offline-stöd är en tuff utmaning

Det blir inte lätt för Netflix att erbjuda ett brett utbud för nedladdning i höst/vinter.

Mycket hänger på om filmbolagen accepterar stödet och faktiskt släpper sina filmer för nedladdning; något som är starkt förknippat med piratkopiering. Om någon skulle lyckas knäcka krypteringsskyddet så faller hela korthuset.

Nerladdningen via torrentsajter ser inte ut att minska trots filmbolagens kamp för att släcka ner sajterna via lagliga medel. Att erbjuda offline-stöd och nedladdning från lagliga filmtjänster kan vara ett bra sätt att attrahera de som redan laddar ner film, fast då på olagligt vis.

Vad tycker ni — är offline-stöd värt att vänta på, eller är det torrentsajterna som gäller?